Úgy hívták Korgoth….

Korgoth of Barbaria

 vagyis barbáriai Korgoth.
 

Hogy mi is ez:
A Korgoth of Barbaria Aaron Springer és Genndy Tartakovsky fejéből pattant ki akik többek között a Dexter laboratóriuma, a Spongyabob kockanadrág, nem utolsó sorban pedig a Billy és Mandy kalandjai a Kaszással c. rajzfilmsorozatok rendezői, storyboard készítői.
A Korgoth sajnos nem érte meg, hogy kerek sorozat legyen belőle, egy rész készült belőle (igen ezt nevezik pilotnak), amit az Adult Swim csatorna sugárzott, de mivel nem érte el a megfelelő nézettséget, ezért még a komolyabb gyártás előtt leállították a projektet. Vesztünkre. (amúgy 3 vagy 4 alkalommal adták le.)
  Próbáltam pár szóban összefoglalni magamban ezt a műalkotást, és olyan kifejezések jöttek elő, mint: Primitív, zseniális, beteg, egyedülálló. 
Primitív, és zseniális egyszerre, mivel minden apró részletéig tökéletesen kidolgozza ezt a gusztustalan rohadó közeget, ahol a történet játszódik, gyakran hihetetlen primitív megoldásokkal. (Hangok, karakterek, animáció). Ez által egy sajátos és egyedülálló atmoszférát teremt meg a nézőben, amit ha az ember bír, és a gyomra befogad, akkor magába szippantja, és nem engedi. Amikor először láttam, hát egymás után cirka hétszer megnéztem egymás után, mert nem hittem a szememnek. Ilyen nincs. DE! Van. És nagyobbat üt mint Evander Holyfield szebb napjaiban.

Egy szó mint száz kurvára eltalálták ezt a rajzfilmet.

Utána olvastam,  hogy van-e esély rá, hogy valaha is készüljön folytatás, de ennek igen csekély esélyét látom. Voltak civil próbálkozások, de ezek mind zsákutcába futottak. A legutolsó hír ezzel kapcsolatban egyébként az volt, hogy 2010-ben az Adult Swim kiadott egy listát a befuccsolt sorozatokkal kapcsolatban, hogy melyik miért állt le, a korgoth a "túl drága" kategóriába esett. Ha megnyerem a lottót lehet megkérem hogy csinálják meg. 
Ezt én spec. azzal magyarázom amúgy az adult swim közleményét, hogy nem számítógépes animációval készült, hanem szabad kézzel. Ami ugye a minőségen csilliókat dob, azonban ezzel párhuzamosan a költségeit is emeli egy sorozatnak. De basszus nézzük már meg hol tartanak ma a rajzfilmek technikai szempontból…
Rommá butított selejtes sztori és képi világ.. Tisztelet a kivételnek

Írhattam volna poénkodós szöveget is, de mivel (jóesetben) hugyosra röhögitek magatokat a Korgothon, így nem akarom túl huzatni a dolgot.

ENJOY!

Második rész ha esetleg nem jönne be emellett:
http://www.youtube.com/watch?v=_SYu5a9vSaw&feature=related 

(PS: lehet szarul ágyaztam be a videót. ha gáz pls javítsátok :)

2 komment A kommenteket és trackbackeket lezártuk.

  • írta edward | 2010. december 28-án délután | Link erre a kommentre

    Interesting. Én megnéztem volna, ha készültek volna még belőle részek.

  • írta dome | 2011. január 4-én este | Link erre a kommentre

    Nem ő csinált egy-két részt a heavy metal-ból is? Amugy szuper!