Charlie goes to Kossuth tér update with SHOCKING VIDEO

kepecske

Tibi, a jobbos panda felháborodva hallja az ünnepi megemlékezésről szóló híreket. Olvasd te is a Himmel március tizenötödikei közvetítését, hogy te is felháborodjál!

kepecske

Az Astoria környékén találkoztunk először hőbörgőkkel. Végigmeneteltek a négysávos úton számtalan zászlóval, folyamatosan ordibázva. Volt egy cuki kabrió pickup-cuccuk, amiről a csávó berhelte a tömeget. Ott ált rajta a hátulján és üvöltözött, hogy “gyerünk, nem hallom, hangosabban hátul is!”. De senki más, csak ő. Mi a biztonság kedvéért ettünk egy mennyei finom zöldséggel tömött gyrost, mmm.

kepecske

Elmentünk az Oktogonig, ahol állt a tömeg vége, meg a rendőrök egy homorúas parabolában. Kissé lefényképeztük őket, aztán továbbállítottunk Csatihoz. Felmentünk tévézni, közben lezárták az utca végét. Kerültünk egyet, de ismét egy körülzárt zsákutcába kerültünk, úgyhogy megkérdeztük Norbi főtörzset, hogy hova menjünk. Elküldtek minket a Hősök tere felé, de mivel arról jöttünk, ez számunkra nem tűnt kézenfekvőnek. Úgyhogy békésen továbbáltunk a Blaha felé, ahol közben tök normálisan ment a forgalom meg minden, tömeg sehol, gond egy szál se.

kepecske

Éppen egy McDonalds fele tartottunk, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy a bátor kendős Winetoo és kapucnis pajtásai, lehettek úgy tízen, nekimennek a Rákóczi tér autójainak. [itt mire gondolsz? -pali] Nem zavartatták magukat, átmentek a kereszteződés közepén vagányan. Indultunk volna tovább, amikor kiáltozásra kaptuk föl a fejünket – felkaptak egy jó tucat féltéglát és izomból (csitt-csatt dirr-durr) elkezdtek orrba-szájba dobálni egy rendőrautót. A rendőr rálépett a gázra, és majdnem elütött egy szabályosan előtte átmenő biciklist, szegény csávó el is esett annak rendje és módja szerint. (Iszonyat be lehetett parázva szegény lurkó, tán még egy utcakövet is kapott. [meg rendőrsrác még egy gázfröccsöt is adott a kocsinak miközben előtte fetrengett a hajtáspajtás]) Majd elpucolt jobbra az Astoria felé messzire, gondolom ők is megijedtek.

Blaha Lujza tér: Néhány tucat fekete ruhás, maszkot viselő rendőrautókat dobált meg. Az autókból kiszálló rendőrök elől a környező utcákba menekültek. (MTI)

Erre megindult egy kisebb rendőrcsoport, úgyhogy el is mentünk a Keleti felé, hogy békében, bár kerülőúton, de eljussunk a McDonaldsunkhoz. A dobálós srácok velünk szemben, az út másik oldalán nézték őket.

Gondoltuk, felvesszük őket a fényképezővel egy mellékutcából, mert biztos nekikesnek a rendőrök, mi meg majd jól lefilmezzük, ahogy elmennek mellettünk. Hát ehhez képest jól nekifordult a négyfős és kétbuszos mini-mellékutcánknak a jó huszonöt fős kicsiny robotzsaru-különítmény, úgyhogy elindultunk elfele.

Azt hittük, hogy kicsit mókázni akarnak, mondhatni viccelnek, amikor elkezdtek óbégatni, hogy “kezeket a falra! lábakat szét! fényképezőgép elnémít! elnémít!” meg minden, de tényleg komolyan gondolták. Valószínűleg veszedelmes marcona hadfiaknak néztek bennünket a mosolygós pofánkkal, a májkrémes Káinon még kokárda is volt, kettőnkön meg baseball-sapi. “Mit fogunk találni a táskában, gumibot, gázspré?” találgattak játékosan, de közöltük, hogy a pulcsit tartogattuk benne, de már azt sem. Miközben ezt mondtuk, Azimuth többször elkövette azt a hibát, hogy feléjük fordult, mire morcosan rádörrent a bajszos Tibi főtörzs, hogy hellóléccíves. Közben hangosan és látványosan rosszul kiejtve beolvasták a neveinket a kicsi rádióba, személyi számmal, és kicsit elszontyolodva tapasztalták, hogy mindegyikünk “nulla”. [legszivesebben velük sírtam volna bánatomban] “Mi az ott? Rongy? Rongy!?” kérdezte Gyilok főtörzs tőle, de elkeseredve azt kellett látnia, hogy mégis zsebkendő lesz az. [azt hitte molotovkoktél összetevőre lelt, de megint csalódnia kellett :-(] “Minek ennyi öngyújtó?!” dörrent Animátorra a nyalka festőlegény rendőr, aki éppen a mellbimbóját markolászta, már nem a sajátját. [nem adtam meg neki a számom] Ugyanis kettő is volt a galádnál egy doboz cigi mellé.

Végül a harminckilenc darab Reál papírzsepi borította ki náluk a bilit. “Ez meg a könnygáz ellen köll, mi?” Hál’ istennek sikerült visszafojtanom magamba azt az epés megjegyzést, hogy “Naná, meg a levél Coldrex is mellette.” A jiddis srác viszont megjegyzett neki annyit, hogy “Ma nem voltam olyan helyen.” “Nincsenek izé, nincsenek megfestve?” kérdezte egyikük a másikuktól, de hál’istennek egyikünk se manikűrözte ki magát.

Mintha csak erre várt volna a határozott és erős Tibi főtörzs, aki kezét barátkozóan pisztolyán nyugtatva elmagyarázta, hogy “Na jó, most az egyszer elengedjük magukat, de aztán most már menjenek osztán csak sétálgassanak, ne csoportosuljanak.” Úgyhogy még a McDonaldsba se engedtek minket el.

kepecske

Hazafelé rejtélyes módon találkoztunk még egy legalább tíz takkerkocsiból álló konvojjal, akik a Köztársaság téren köröztek. Mentek volna inkább a Körútra, ott volt jó pár felgyújtott vagy szétszórt kukacucc.

Figyelem, politikai témájú postunk mindenfajta meggyőződéstől mentesen provokatív. Leginkább azért, mert mi sem értünk mindig maradéktalanul egyet ilyen csúnya politikai dolgokban, de képesek vagyunk némi iróniával kezelni őket. Aki először megsértődik rajta, az főzi a kakaót.

7 komment A kommenteket és trackbackeket lezártuk.

 • írta pali | 2007. március 15-én délután | Link erre a kommentre

  18 éven aluliak csak leesett azonosítóval olvashatják.

 • írta Ibrahim | 2007. március 15-én délután | Link erre a kommentre

  hajrá panda veled vagyunk!!!!

 • írta májkrémes Káin | 2007. március 15-én délután | Link erre a kommentre

  csá =D

 • írta pali | 2007. március 15-én este | Link erre a kommentre

  Na erről is lesz majd mit mesélni… Bővebben majd talán Eddy ír róla.

 • írta edward | 2007. március 15-én este | Link erre a kommentre

  Már írt.

 • írta Yoaraszta | 2007. október 24-én délután | Link erre a kommentre

  Van két oldal:Tüntetők, meg a magyargárdások(nyugdíjasnéptánccsoport, béközép fradidrukkerek))
  Meg vannak a rendőrök: Kiéhezett agresszív kidobóemberek, kakiket kitettek a Török szekuritinél… asszem nem ez magyarország fiatal elitjének a krémje, de ez magán.

  Ja a fradisokkal nincsbaj.

 • írta Yoaraszta | 2007. október 24-én délután | Link erre a kommentre

  Ja igen a gyros jobb programvolt:D bár én maradok a Rákoscsabai Ildi Grillnél, messze a civilizációtól, de finom… mmhmmhmhmmhmmhmhmmhmmmmm:-)