Nőjünk már fel végre

Bizonyára bennetek is felmerült már a kérdés, hogy mikor válik valaki igazán felnőtté. Általában mindenkinek megvan erre a saját elmélete, ami emberenként igencsak különböző. Anyukám például hivatkozott úgy az egyik barátnőjére, hogy “hatvanéves csaj”. A híroldalakon pedig -ahogy tanult cimborám észrevette- néha attól függően lesz valaki fiú vagy férfi, hogy egy baleset okozója, vagy áldozata.

A sebtében összekapart statisztikai adataimból azonban sokkal világosabb kép tűnik ki. Rendkívüli módon tudományos kutatásom módszere az volt, hogy megnéztem, a Google hány találatot ad arra, hogy “X éves fiú” vagy “X éves lány”, és hányat arra, hogy “X éves férfi” vagy “X éves nő.”

A férfiak esetében 17 éves korig egyértelműen fiú mindenki. Aztán 18 éves korban hirtelen negyedrészt férfivé érnek. 19 éves és hat hónapos korában minden hímnemű félig férfi. 30 évesen még mindig negyedrészt fiúk a férfiak, de 31 éves kortól fölfele a boldog gyerekkornak örökké vége.

A nők 15 éves korukban lányok. 16 évesen hirtelen 60 százalékuk nővé válik, aztán ez a hóbortjuk sebtiben elmúlik, hogy aztán 18 éves korukra visszatérjen. Innentől kezdve egyre növekvő mértékben nőnek fel, és a férfiak előtt egy évvel, 30 évesen végleg nők lesznek.

A 16 éves korban feltűnő anomália magyarázatára kísérletet sem teszek.

Lányok, fiúk, köszönöm a figyelmet.

2 komment A kommenteket és trackbackeket lezártuk.