Kis történeti áttekintés

Közel 23 évvel ezelőtt a messzi délkeleten, az Alföld kusza homokdűnéi fölött megjelent egy fényes csillag. A csillag előhírnöke volt egy beláthatatlan katasztrófának, bár ezt a poros kisváros -Kiskunfélegyháza- lakói még nem tudták. A platánokkal övezett kedélyes kis főutcán a maguk megszokott lassú tempójában haladtak a zsigulik, és barcas-ok. Minden nyugodt volt, az elvtársak egymást jókedvűen üdvözölték a gyárakba indulva.

Ez a nap szinte semmiben nem tért el a többitől, szeptember 25. volt, és a vénasszonyok nyara még javában melegítette át a reggeli nap első sugaraival a dolgozók ballonkabátját. Az az idő volt mikor az ember egyszerűen nem tudja eldönteni mit vegyen fel, hisz ha kabátot vesz túl meleg, pulóverben viszont istentelen metsző hideg van.

A reggel komótosan telt az Á4GM /Április 4. Gépipari Művek/ fiatal mérnökei számára a tervezési osztályon. Egyedül Domokos Sándor -aki nem rég költözött a városba- volt izgatott. Ezen a napon ugyais fia született…

No, ez vagyok én és ez volt akkor. Most meg holnap lesz ennek a 23-éves kerek jubileumi évfordulója.

Amit tehetsz, hogy mentsd az életed:

Gyere holnap este 7-re az Astoriára, a Könyvtárba. Itt fogok lenni jó pajtásimmal, aki te is biztos vagy, és iszunk. Meg ilyenek.

COME!

Ha valaki hívna máshová például:

ő: -"Hey ‘Your name here’ gyere má’ komolyzenei koncertre! Mondjuk szeptember 25-én este hétkor"

Te: -"Faszt! Nagy faszt! Dolgom van! Elmész a gecibe. Aljas paraszt menyétgeci!"

Erre ő: -"Node ‘Your name here’, mi dolgod akadhat pont szeptember 25-én este 7-kor???"

Erre Te: -"Animalmother születésnapjára megyek a Könyvtárba, és ha mégsem lennék ott bizonyára megölne…"

ő: -"Oh, megértem… Semmi baj, totálisan igazad van, hogy is lehettem ekkora atka? Tényleg bocs, itt egy ezres, hívd meg valamire a nevemben is"

No látjátok, meg fogja érteni, és még baj sem lesz.

Legközelebb szóljatok, hogy ne posztoljak részegen. Kösziiiiii.

Gyertek!

AM

11 komment Szólj hozzá vagy trackbackelj ránk vissza

Kommenteléshez be kell, hogy jelentkezz.