Hát akkor mégsem utazunk.

Ma este hatkor jó előre összepakoltam, megöntöztem a kicsi és nagy fikuszt, Böbét, a leandert és Charles Frecket, a hibiszkuszt. Ellenőriztem, hogy van-e elég olvasnivaló a hosszas vonatútra. Kinéztem a tökéletesen megfelelő időpontban induló vonatot. Csigusszal végignéztük, hogy be van-e csukva minden ablak, és biztosan letekertük-e a fűtést, majd levittük a szemetet és nekiindultunk. Az aluljáróban elmentünk a megszokott csövesek mellett, felszálltunk a ragacsos metróra. Az végigdöcögött velünk pár állomáson, leszálltunk, bevásároltunk finom ennivalót az útra, és megvettük a retúrjegyeinket. Kisétáltunk a vonathoz, és meglepődve konstatáltuk, hogy a pályaudvar ÜRES.

Talán mégsem alaptalan, hogy valami para van Szeged felé a vonatokkal? Nézzük csak meg azt a táblát. 18:45, Kecskemét-Szeged, indul. De akkor mért nem áll még bent? Nocsak, az érkező vonatnál mi akar lenni az a "Késik: 180"?

Hogy az istenbe tud egy vonat másfélszer annyit késni, mint a menetideje? Ennyi idő alatt majd’ kétszer lehetne megnézni a Titanicot, váltott laptopokon. Nodeha mégis előfordul ilyen, akkor hogy van az, hogy senki nem tud az egészről semmit, még az a hölgy sem, akinek a feje fölé van írva, hogy "Információ"? Nem lehetne valahogy kontaktust kiépíteni az egyes állomások között? Nagy dolgok ezek.

Végül megkajáltuk a finom ételeinket, olvasgattunk egy kicsit, majd amikor hideg lett, felszálltunk a ragacsos metróra, visszadöcögtünk a Nagyvárad térre, elmentünk a megszokott csövesek mellett és hazagyalogoltunk a cuccokkal. Mindössze két óra alatt hazaértünk.

10 komment A kommenteket és trackbackeket lezártuk.

 • írta cartmina | 2007. november 2-án este | Link erre a kommentre

  Szerintük!:1. Az utasoknak semmi közük hozzá, hogy miért késik a vonat!!! 2. Úgy gondolják, hogy inkább kényelmes a hideg peronon, mint az esetleg melegebb vonatban! 3. Lehet hogy félnek a lincseléstől! És nem utolsó sorban, jobb a boldog tudatlanság, mint a boldogtalan tudás! ( Ezért az információnak sem árulják el! Mert ugye "mi" az utazóközönség jobban szeretjük a boldog és moisolygós információs nénit/bácsit, mint a gonosz és mogorva információsokat.) :D:D:D

 • írta Lacci | 2007. november 2-án este | Link erre a kommentre

  Ha jól tudom a Corona nemzetközi "gyors" is arra jár, ami egy hét alatt 4 napot késik összesen. Minden héten. De tényleg. Volt szerencsém már hozzá:

  Szép nyári délután, alany kinézi hogy megy el haza Erdélybe, mert az jó. Kiszámolja, hogy a nyugati az közel van, mert az kék metró, hát nem kell sietni. Fél órával a deadline előtt el is indul, kigondolja, hogy majd a nyugatinál a McDonaldsban vesz jól 2 sajtburgert 399Ft-ért, hogy a havi JUNK bekerüljön a szervezetébe. Út közben azonban eszébe jut, hogy lehet h erre mégsem lesz idő, hát megnézi a kis papírján, hogy azért mégiscsak pontosan mikor meg honnan meg miért indul a vonat. Keleti ?

  KELETI???
  KELETIIII????

  Alanynak elborul az agya, ha lekési a vonatot, bukik tizenakárhány pénzt… Metróról le, néni fellök, bácsit 50kilós táskával arconcsap, bácsinéni által huligánnak neveződik, metróra fel, metróról le, rendőr mellett elszalad, futólag látja ahogy egy öltönyös fickó ÁFÁ-s számlát kér 257 Ft-ról, kallernak integet, hogy várja meg, kaller bután néz, de int hogy jöjjön, felszáll, kiizzad. Nembaj a vonat mindjárt indul úgyis, és akkor lesz levegő.
  Nem lett. 90 percig még nem…

  Végre sípolnak. Talán mi? indul má ez a szutyok? Jupí !! MICSODA??? Valaki fut a vonat után… VAN OLYAN ELMEBETEG, AKI 90 PERCES KÉSÉSSEL ÉPPHOGY LEKÉSI A VONATOT ? Van… De küzd… Már fenn van a csomagja… Féllábbal már ő is, de a vonat már 35-tel megy…

  Életemben nem éreztem annyira halálfélelmet, mit amikor félig kilógtam a vonatból, és jött egy oszlop. A haverom (aki akkor már nem izzadt annyira), csak röhögött. Kedves srác. :)

 • írta krysal | 2007. november 2-án este | Link erre a kommentre

  Najó, Edwárd, te ezen még meglepődsz?

  A tér-idő kontínuum magyarország körül jócskán megcsavarodott, ezért mennek a vonatok a Budhapest-kunycsorba-Terézváros-Selyp-Sopronkőhida-Nagyvárad-Szeged útvonalon.

   Szerintem…

 • írta edward | 2007. november 2-án este | Link erre a kommentre

  krysal: Hejhó, hát akkor felszállhattam volna Terézvárosnál és hazaérek. Vagy a Nagyvárad téren, az itt van egy köpésre, biztos Nagyváradhoz is közel van. :)

  Ja, meglepődök, én a kis naiv. Folyamatosan, mindenen. :(

  Viszont: egyáltalán holnap menni fognak? Hazajutok még valaha, vagy autóstoppal kell mennem? Lesz egyáltalán még holnap is MÁV? Remélem nem. Még a vonatjegyem is hajlandó lennék beáldozni érte :)

  Lacci: a kilencven perces késés nem mindegy :) mondjuk te nem egy órát, hanem kb. egy napot vártál volna a következőre, gondolom. 

 • írta hege | 2007. november 3-án hajnalban | Link erre a kommentre

  Juhé, sínek hosszán moccan a MÁV.

  De akkor álljon itt kedvenc történetem: Indulás 9.05, Szombathely Szép Állomásról. InterCity. Igen kellemesen gyors villamdelejes mozdony húzza, (legalábbis Csornától, ahonnantól villamosított a vonal), így átlag 2.45 idő alatt Budapesten terem. Már amikor nem történik vasúti baleset az előző nap este. Sebaj, jegykiadó mosolygós keblű néni közli, hogy a szerelvény kerülőúton közlekedik és körülbelül 100 percet fog késni. Nyugodjak meg, még így is fél órával előbb Pest-Budára ér mint az utána induló Lassúvonat. Remek, helyjegyet megveszem, felülök a vonatra.

  Aztán amikor kb 3 óra múlva (12.00) Komáromnál elkanyarodunk a Balaton irányába, majd 20-szal végigdöcögve elengedjük az összes tehervonatot, és körülbelül 15.30 perckor – körülbelül 110 perccel az előre megadott késés lejárta után – begurulunk Kelenföldre… Persze a helyjegy árát nem térítik vissza – közölte a szintén mosolygós keblű hölgy, és legyek szíves értsem meg, de hogy halálos baleset történt előző nap és minden forgalom borult. 

  Én megértettem. Edward, ti is tanusíthatnátok picivel több együttérzést, igazán. 

  ui. ez volt a második 360+ perces utam IC-vel, egyszer Győrnél döntött úgy valaki hogy többezer vasúton utazó ember segítségével szeretne véget vetni az életének.

 • írta sörsi | 2007. november 3-án hajnalban | Link erre a kommentre

  zoh-

   

  A Szeged-Pest vonalon simán volt olyan, hogy Kecsónál szálltam volna fel, kiírták, hogy 80 percet késik… fel is szálltam arra,  amelyik utána jött és beelőzte. :S Fura ez a távolsági tömegközlekdés.

  písz. 

 • írta pali | 2007. november 3-án délután | Link erre a kommentre

  Hát aki vonat alatt akar öngyilkos lenni, ahhoz is lenne pár szavam. Duplán antiszociális magatartás.

  A MÁV-ról meg inkább nem is szeretnék írni. Túl élénk még az emlék a holland vasútról. Ahol mosolygósan tájékoztat az információs néni egy információktól hemzsegő PDA-t lóbálva, majd utánad szól, h felírná inkább egy cetlire is, biztos ami biztos.

  Ja, és Szombathely az már nyugat?

 • írta hege | 2007. november 3-án délután | Link erre a kommentre

  Szombathely teljesen. Szinte már Helsinki… Vasútilag nem annyira, de jár arrafelé ÖBB (osztrák vasút) szerelvény, kétemeletes ‘mókus’ motorvonat. Általában a csodájára járnak az emberek, amikor begördül a piroska mellé :)

 • írta sinred | 2007. november 3-án este | Link erre a kommentre

  Együttérzés, sajnálkozás, sör.

 • írta cartmina | 2007. november 3-án este | Link erre a kommentre

  Egy isteni emlék! Nagykanizsa Vasútállomás Pécs vasútállomás! 200km össz-vissz!!!!!!! (Kaposvár felé)

  Mindezt képes megtenni a kedvenc vonatom 4 azaz négy óra alatt.(Na jó 3h. 40min.) Átszállás nélkül!

  A másik kedvenc vonatommal indultam vizsgázni még elsős egyetemistaként! Másnap Politika elméletből mentem vizsgázni! Ám, akkor még áldozatunk, azaz "ÉN" Nem sejtettem, hogy a 11db egyenként 8-10 oldalas tételeimet meg tudom tanulni, sőt a szakirodalmak felére is jut időm! Jah és persze egyedül utaztam! 

    Szintén Nagykanizsa-Pécs de most 150Km (Barcs felé)

  Menet idő: 5 óra 20 perc! 3 mátszállással!

  Szóval akkor döntöttem -el mikor azt a töménytelen mennyiségű információhalmot belegyömöszöltem az agyamba- hogy veszek egy ilyen pólót: MÁV azaz Mér’ Állunk Váze!