Frankó sztorikat sugárzok

Emlékeztek még arra, amikor a kétezres években a fejlődő Carnation webes marketingcég (lásd még: szósölmiggya) kitett a weboldalára egy “Élet a Carnationnél”, vagy valami hasonló nevű írást? Nemrég egy beszélgetésünkben felmerült ez a szöveg, aminek minden egyes mondata valóságos aranybánya, viszont az egyetlen, a weben ma is elérhető változata sajnos tele van tűzdelve fölösleges kommentárral. Természetesen főként azért rezonált velünk ez a szöveg ennyire, mert webfejlesztőként a mi mindennapjaink is pontosan ilyenek. Megpróbáltam rekonstruálni a lehetőségekhez mérten az eredeti cikket, mindenféle szükségtelen adalékok nélkül, változatlan helyesírással és klasszikus kalapos ő-kkel. A nevet kivettem belőle, hátha így kevesebben fenyegetőznek majd perrel miatta.

Sziasztok, Dávid vagyok, 25 éves, a Közgázon végeztem és 2002 nyár óta tanácsadóként dolgozom a Carnationnél.

8:00 Reggeli sport
A mai nap squash-sal kezdõdik, az iroda alatti fitnesszteremben játszok egyet az egyik kollégámmal. Pár hete húroztattam újra az ütõmet, úgyhogy gond nélkül nyerem a meccseket. Játék után lezuhanyzunk, és felsétálunk a Carnationbe.

9:15 Érkezés az irodába
Reggelente az elsõ dolgom az e-mailjeim átolvasása és megválaszolása. Emellett ízlelgetem a szakmai sajtót, amibõl továbbküldök néhány hasznos linket a többieknek. Délelõttönként sokat telefonálok Ügyfeleinkkel. A folyamatos kapcsolattartás során átbeszéljük a projektek állását, megbeszéljük a felmerülõ kérdéseket, egyeztetjük a következõ megbeszélés idõpontját.

10:20 Egyeztetés a back-end fejlesztõkkel
Az általam gondozott két projekt egyike a szerver oldali-fejlesztés fázisában van, ezügyben ülök le a technológiai igazgatóval és az egyik programozó kollégámmal. Végigvesszük az elkészült modulokat és meghatározzuk a héten még kifejlesztendõ részeket. Semmilyen váratlan technológiai probléma nem merült fel, ilyenkor érzem csak igazán, mennyit ér az alapos elõkészítõ tervezési munka.

11:15 Brainstorming
A másik projektem még csak a koncepció finomításánal tart, ide további jó ötletek merítéséhez szerveztem mára egy brainstorming sessiont. A meghívókat még tegnap kiküldtem, úgyhogy mindenki elég felkészülten érkezett, és kerek negyven perc alatt több mint két tucat használható ötlet-morzsát söpörtünk össze. Bár az utolsó tíz perc így is röhögésbe fulladt, ezzel együtt is nagyon hatékonyak voltunk.

12:30 Ebéd
Általában az irodában ebédelek, az ebéd házhoz jön. Közben beszélgetek a munkatársakkal, én is frankó sztorikat sugárzok miközben sorban állunk a mikró elõtt.

13:00 Ajánlat készítése
A hét elején érkezett egy tenderkiírás, melyet személyes konzultáció követett. Ma délután összeállítom az ajánlat vázlatos tematikáját és szerkezetét, melyet holnap véglegesítek, ha nem jön közbe semmi váratlan.

15:30 Vezetõi interjú egy Ügyfelünkkel
Egy megnyert projekt elsõ fázisaként projektindító megbeszélésen veszek részt egy ügyfelünknél. A találkozó alkalmával pontosítjuk a feladatokat, illetve meghatározzuk a projekt ütemezés mérföldköveit. Visszafelé tartva a taxiban SMS-ben elküldök egy fontos telefonszámot kollégámnak.

17:25 Vissza az irodába
Válaszolok a távollétemben érkezett e-mailekre, ellenõrzöm a todo listámat és telefonon még gyorsan megerõsítem az egyik holnapra javasolt megbeszélés idõpontját.

17:50 Munka utáni kikapcsolódás
A nap végén ellenõrzöm az aktuális futó projektjeim státuszát és a team tagok által elvégzett feladatokat. Amennyiben mindent rendben találok még egy közös Unreal party is belefér levezetésként, hazaindulás elõtt.

4 komment A kommenteket és trackbackeket lezártuk.

 • írta kiri | 2013. április 22-én délután | Link erre a kommentre

  “Semmilyen váratlan technológiai probléma nem merült fel, ilyenkor érzem csak igazán, mennyit ér az alapos elõkészítõ tervezési munka.”

  A kurva anyád, te kis nyálhenger.

  Bizonyára a te érdemed volt, valószínűleg pont időben küldtél el egy fontos sms-t a vezető fejlesztőnek…

 • írta dome | 2013. április 22-én délután | Link erre a kommentre

  No vá’kicsit, matek!
  Ha ez 9-re jár dolgozni (9.15 az bizony kilenc), akkor mit keres még az irodában hatkor?

  • írta edward | 2013. április 22-én este | Link erre a kommentre

   Rendkívül fontosnak tartom, hogy minél jobban teljesítsük Ügyfeleink elvárásait, így ma is az irodában kap el az este.

 • írta animalmother | 2013. április 25-én délelőtt | Link erre a kommentre

  Az “Unreal = Anál” helyettesítéssel élnék, és mindenki mehet a dolgára.