Csapjad-a-Dubra! – Boards of Canada

Valamelyik nap ráírtam kossuthra a nemisrossz miatt, ő pedig teljesen jogosan reklamált, hogy hol vannak a videók. Ha lesz rá igény, akár jelentkezhetek még, heti rendszerességgel.

A Boards of Canadat sokaknak nem kell bemutatnom. Alapvetően meghatározó résztvevői az IDM és ambient szcénáknak, azon ritka elektronikus zenei bandák egyike, akiknek dalait nem lehet senki máséval összetéveszteni. Tudni érdemes még róluk, hogy rendkívül visszahúzódú életmódot élnek, nagyon ritkán adnak interjút is, és egy elhagyatott katonai bunkerből átalakított studióban dolgoznak, a Hexagon Sunban. Az albumaik a Warp Recordsnál jöttek ki, ami olyan elektronikus zenei pionírok bázisa, mint Aphex Twin, Luke Vibert (aka Wagon Christ), Autechre, Squarepusher, Prefuse 73 vagy a Nightmares on Wax.

A Boards Of Canadás hangzás lényegét nehéz megfogalmazni. Egyszerre harmonikus és diszharmonikus, hideg és meleg, elidegenítő és emlékeket felelevenítő. Egyszerre IDM, dowtempo és ambient, körüllengi valami pszichedélia is az egészet, mindezek ellenére műfajilag egyértelműen sehova sem sorolható be. Az én szívemhez igen közel áll ez a muzsika: a ’84 Pontiac Dream, a The Campfire Headphase albumról. Egyébként skótok.

Fogyasszátok egészséggel.

5 komment A kommenteket és trackbackeket lezártuk.