Anime ismertetése, megosztása, megnézése

Ezt a thread-et azért hoztam létre, hogy ismertessük meg egymással a jobbnál jobb animéket.

Akinek nem tetszik, ne kommenteljen!

Mondhatnánk úgy is hogy "A kis sunyi…" thread folytatása. Remélem jól fogunk szórakozni!

Csak a kedvenc animéket kéne csak belinkelni, mert mindenkinek van vagy 10-20 kedvenc, elég csak az első 3 max!

Ha már volt ilyen elnézést kérek!

Elfen Lied 

Gyors műfaji meghatározás: véres-brutális, harcokkal telített romantikus dráma. Érdemes egyhuzamban végignézni, mert szinte abbahagyhatatlan a történet – jobb, ha egy egész délutánt rászánsz. Nem ajánlom kezdő animéseknek megtekintésre a sorozatot, ahhoz túl sok benne a vér és meztelenkedés. Ez utóbbi még nem sodorja az egészet a hentai vagy ecchi műfajok felé, mert itt a (női) meztelenség nem a poén és a szórakoztatás kedvéért szerepel, hanem hogy életszagúbbá tegye a történetet. Valós élethelyzetek kerülnek bemutatásra, amikor a tizenhárom éves kislányt molesztálja a nevelőapja, amikor a szellemileg visszamaradott lány nincs tisztában az erkölcsi tabukkal, amikor egy illegális módszerekkel dolgozó kutatóközpontban embertelen körülmények közt tartják a tesztalany kislányokat.

Az egész történet egy Lucy nevű mutáns körül bonyolódik, aki még pár sorstársával együtt birtokában van egy olyan különleges képességnek, hogy több láthatatlan, szupererős és szupergyors kart tud kibocsátani magából, amikkel akár épületeket zúzhat porrá, embereket szelhet ketté és golyókat állíthat meg a levegőben. Dicloniusnak nevezik azokat a mutánsokat, akik erre képesek, s nevüket a fejükből kitüremkedő két kis szarvról kapták. A teljesen izolált intézetben úgy tartják őket, mint az állatokat, egyedül a különleges képességük érdekli az őket vizsgáló kutatókat, s a lányok mentális szükségleteivel senki sem törődik. Erre ők is úgy viselkednek, mint Harlow izolált majmai. Van, aki születésétől fogva el van szigetelve, van, aki a kora-gyermekkorát még emberek közt tölthette, bár szarvai miatt őt is kiközösítették, mint például Lucyt. Emiatt mindegyiküknek a végletekig eltorzult a személyisége. Fogvatartóikat mélységesen gyűlölik és a fajtájukat is ki akarják írtani, vagy istenítik, mint az egyetlen embereket, akik törődnek is velük.

Egy nap Lucy kinti segítséggel megszökik a kutatóközpontból, elpusztítva mindenkit, aki eléáll. Egyetlen mesterlövés képes megsebesíteni, s a fejsérülés miatt tudathasadásos állapotban sodródik a japán partokra. Ott Kota és Yuka, két egyetemista (leendő páros) talál rá, s Nyu-nak nevezik el a lányt, mert az nem képes más szó kimondására és teljesen értelmi fogyatékosként viselkedik. Befogadják magukhoz, ezzel ők is veszélybe kerülnek, amint az intézet elkezdi előbb a rendőrséggel, majd a saját speciálisan kiképzett embereivel, végül az egyre nehezebben irányítható dicloniusokkal kerestetni és visszaszerezni vagy megölni az elkóborolt lányt, akinek néha előbukkan az értelmes, ám vérengző énje.

Forrás: Anime Addicts

Ui.: Ha már volt ilyen ez akkor bocsánat, és elnézést kérek érte!

86 komment A kommenteket és trackbackeket lezártuk.

 • írta Saji | 2008. május 17-én délután | Link erre a kommentre

  jah, és ennek van speciális része is, azt is érdemes megnézni, többet lehet megtudni a sztoriból.

 • írta XDJani | 2008. május 17-én délután | Link erre a kommentre

  Nekem megvan az egész dvd-n :P, és nagyon jó! Azért jó, h meglett ez a thread: ha majd ráérek megnézem már újramuhahah….

 • írta PAStheLoD | 2008. május 17-én este | Link erre a kommentre

  Elfen Lied alap, a maga 13 részével az egyik legérdekesebb anime.

  Ghost in the Sell filmek és hozzá a Standalone Complex (2 évad), számomra a hangulatával, élményével tartja nagyon magasan a lécet.

  Cowboy Bebop, nagybetűs légkör. Feeling. Kicsit más, mint a hangulat, inkább a stílus.

  Harmadiknak én az Ergo Proxy-t javaslom. Nem egy könnyű, gyorsan letudós műfaj. Viszont nekem olyan élményt adott, ami már-már kézzelfogható.

   

  Érdekes, hogy a legtöbb anime egyátalán nem ilyen. Nem is keresem a többiben ezt a fajta érzést, mert ezek szinte egy külön műnemben indulnak értékelésileg. Gondolok arra, hogy ugyan a Full Metal Alchemist is egy olyan, ami kötelező, de mégse top3. Viszont sarokbansírós imók lennénk, ha minden anime olyan lenne, mint a Kenshin OVA.

 • írta Saji | 2008. május 17-én este | Link erre a kommentre

  Én kategória szerint le tudnám írni az első 3-at:

  1. Drámai, véres, misztikus:

  1. Elfen Lied

  2. Berserk

  3. Hell Girl

  2. Vicces, röhelyes, ecchi:

  1. Iketeru Futari (evidens) 

  2. Green Green TV/OVA

  3. Dokuro-chan

  3. Lövőldözős, akciódús, tanulságos: 

  1. Cowboy Bebop

  2. Samurai Champloo 

  3. Mind Game

  4. Anime, ami olyan SZAR hogy, elveszi az időt az életedből:

  1. Angel’s Egg (nem tom elhinni hogy volt annyi mentális energiám hogy végig nézzem)

  2. Gravitation (még jó hogy csak az első 5 percet láttam)

  3. Aquarian Age (ez még 1 piszkosul szar anime… bleee… végig untam magam)

   

  Mellesleg: még amit imádok és vetélkedik a többivel a 2. kategóriában az a Excel Saga, és még az 1.-be a Ghost in the Shell is bekerülhetett volna.

   

   

 • írta Saji | 2008. május 17-én este | Link erre a kommentre

  2.-ba még beférhetett volna a Puni Puni Poemi, de ahhoz NAGYON pihent agy kell mint az Excel-hez.

 • írta Saji | 2008. május 17-én este | Link erre a kommentre

  Kedvenc Anime rendezőm amúgy Shinichi Watanabe. Szerintem a BEST!

 • írta trb | 2008. május 17-én este | Link erre a kommentre

  Death Note, DN Angel,Angjo Onsi,Full Metal Panic,Inuyasha(manga nem a sorozat)

  Mozinak meg Hayao Miyazaki filmek.Különösen a Princess Mononoke és Totoro.

 • írta Saji | 2008. május 17-én este | Link erre a kommentre

  Én nem értem mi fogott meg benneteket a Totoróban de nekem semmi nem jött le! Kérlek títeket, segíccsetek neekem! Amúgy meg az Inuyasha, Naruto, meg Bleach animéket azért nem nézem meg mert 250 rész fölöttiek, és 1 nyáriszünet is rámenne 1 sorozatra…

 • írta Saji | 2008. május 17-én este | Link erre a kommentre

  jajj!!! Angjo Onsi: nekem meg van az első 5 könyv (manga haverommal vettük öket, és láttam a filmet is :P Death Note-t meg készülök megnézni csak mindig elfelejtem :D meg még a kurva jó az a Blood+ fergetegesen fasza, csak még nem néztem végig (kb 25. részig jutottam az 50-ből)

 • írta trb | 2008. május 17-én este | Link erre a kommentre

  Javaslom neked a mangák olvasását.Filmben az inuyasa sztem sokkal szarabb(az ovodás poénok miatt egyenesen nézhetetlen sztem).Nem utolsó sorban meg egy csomó érdekes részt kihagynak. A manga ezen a linken elérhető(az összes eddigi rész) http://www.vimanga.ru/manga/i/inuyasha/inuyasha-feudal-fairy-tale

   Van még egy pár manga amit olvastasm pár éve csak a címük nem jut eszembe.Majd ha megtaláltam őket linkelek.

   Ha a mangafantól vetted a könyveket(árnybíró), márpedig valszeg onnan vetted akkor vedd meg az ÉLNI-t is.Nekem tetszett és hasonló mint az Elfen Lied(első részt most néztem meg.kicsit fura de még nincs jobb a vizsgaidőszakra :D ).Szóval tuti tetszene.Igaz 1 óra alatt elolvasható, de azért megérisztem :)

  Amúgy azoknak akik ismerkednének az animékkel javaslom ezt a honlapot: http://usteam.hu/ regelsz és szeded lefelé ingyen a filmeket.Animeaddictson meg mangafanon lehet ismertetőket találni és az alapján leszedni.Szóval hajrá :)

  Ez meg egy youtube szerű dolog csak sorozatokkal.Érdemes belenézni, jó dolgokat találni: http://www.veoh.com/browse/channels.html?category=Animation

   

   

 • írta Saji | 2008. május 18-án hajnalban | Link erre a kommentre

  trb: Nagyon van érzéked, a kiadók kitalálásához! (Vajon ki lesz Uri Geller utódja?) Nagyon ráéreztél :) Ha lesz valamilyen AnimeCon (amire náha járok) akkor ha elmek a következőre, megveszem azt az ÉLNI c. mangát, mert az Árnybíró rohadtul bejött, és az Elfen Lied is.

  A Youtube féleséges cucc is bejön, bár lenne hungarian felirat/szinkron.

  EGY ÁRNYBÍRÓ ÁLL ELőTTETEK!!!

   

 • írta Saji | 2008. május 18-án hajnalban | Link erre a kommentre

  Belinkeltem ide hogyan/mit kell csinálni hogy animézhess (kezdőknek):

  első sorban kell:

  -FlashGet a gépedre, amiben a google segít letölteni és feltelepíteni…

  majd regisztrálsz az USTEAM-on, megkapsz a VALÓS e-mailedre 1 acc-ot (amit beírtál a reg-be) és 1 kódot, mit asszem lehet később változtatni a honlapon.

  szal ha megvan az acc a jelszó és a flashget utána jön a nehéz része számomra leírni (1x írom le :D)

  szal elindítod a FlashGet-et

  kijön az ablak (nem tom milyen nyelven jön be neked, állíccsad!) és ott van egy gomb, és arra katt!

  mindez ha megvan, kijön 1 új ablak, ott van 1 hosszú fehér sáv rajta, oda be kell írni hogy:

  ftp://usteam.hu:31337

  és a fehér sáv mellette pedig van egy kis fehér sáv ahova be kell írni az acc-ot (felhasználó nevet) és mellette lévő 2. kis fehérbe a jelszót amit kaptál e-mail-ben, utána

  BELÉPÉS! (a hosszú fehér sáv és az 1. kis rövid sáv közötti gomb :))

  és LOLOLOLOLOLOLOOOOOOOOL… kimutat 1 csomó cuccost…

  oldalt van 1 könyvtár, ott katt az animére (mivel animét akarsz letölteni) és kihozza az összes animét ABC sorrendben, utána katt a bizonyos mappára aminek a neve a kívánt anime címe, és hopp! megnyitja (ha van olyan mappa :P)

  benne avi, mkv, stb file-k (lehet, sőt bizti codec kell oda), és srt, ass, stb feliratok. Értelemszerűen, adott részhez, adott felirat hozzá.

  tipp: hogy párosítsd a szöveget a videóhoz, neved el a videó nevét és a felirat nevét ugyan arra! tök mind 1 mire…

  és TADAMM, ÁLMOS VAGYOK!!!! :(

  tipp: ha nem lenne felirat, csak videó: Anime Addicts

  ott is csak regizz, és írd be a keresőbe az anime nevét, és voilá! mutatja ismertetőjét (ha szerencséd van), és a felirat menüt is (ált. angol, magyar), ha nem találnád elsőnek, keresgéld még!

  Kurva álmos vagyok, ha még így sem jó, akkor te hülyébb vagy nálam is, ami nagy szó…

 • írta Saji | 2008. május 18-án hajnalban | Link erre a kommentre

  am ezt nézd meg trb, ebből az animéből nyúltam a nevemet (Saji) mert a főszereplő hasonlít rám ^^  ez az OP-ja -> EZTET

  és a Favorite nálam, egy rész 5 perc és 16 részes, nem halsz bele ha megnézed kb fél óra alatt XD

   

 • írta Megszunt_Felhasznalo | 2008. május 18-án délután | Link erre a kommentre
 • írta NqM | 2008. május 18-án délután | Link erre a kommentre

  Orgay, te Sátán kutyája, a kendermagos túróhabos kikent feneségit! Kis komisz…

 • írta NqM | 2008. május 18-án délután | Link erre a kommentre

  A Hellsing  még ami jó (de inkább csak  az  első pár rész); kár, hogy a zenéje kiábrándító(-an nem illik hozzá).

 • írta Saji | 2008. május 18-án este | Link erre a kommentre

  Orgay, mikor végig néztem az első felkiálltásom egyből "akkor":

  A KURVA ANYÁD!!!

  nem tom hogy rád értettem-e, de utólag belegondolva valószínű, szal elnézést ha zokon vetted, mert én igen ezt a videót.

  a legszarabb hogy fentébb vettem a hangerőt mert nem hallottam semmit erre… szal még ilyen és rosszban leszünk, mert ez az egyik dolog amit kurvára utálok a neten! 

 • írta Megszunt_Felhasznalo | 2008. május 18-án este | Link erre a kommentre

  Àhhahahah ha most hallanál engem én ezt ugy elvezem I am feeding on your fear!!! :D Háááát, szoval biztos rosszban leszunk ezt garantálom!

 • írta Megszunt_Felhasznalo | 2008. május 18-án este | Link erre a kommentre

  Van kedved megcsinalni egy kellemes labirintust ?

 • írta Megszunt_Felhasznalo | 2008. május 18-án este | Link erre a kommentre

  Egyébként tényleg nem akartalak megijeszteni! Kuldöm azért neked ezt ez biztos felvidit és garantálom nem screamer! :)

   

 • írta goyci | 2008. május 18-án este | Link erre a kommentre

  Orgay bekaphatod :), plusz fizeted a temetésemet, anyámnak már megadtam a linket, na jó volt köztetek és ezennek búcsúzo…..

 • írta Saji | 2008. május 18-án este | Link erre a kommentre

  labirintusosat ismerem ezért is nem csinálom meg :D (kacc kacc) de mivel látom kicsi fejeden hogy te nagyon élvezed az ilyen MEGILYESZTő dolgokat, mutatok honlapot EZTET  És! erről a honlapról is főleg a "The Fact About Sajjad Ali" videócskát lesd meg este……… éjfél körül…………. egyedül….. (MUHAHAHAHAHA) >aljas röhögés<

  a másik: Nem tom honnan szerzed ezeket a "felvidító" videókat, de tényleg felvidít, már csak az a tudat hogy te küldted nekem XD és ne kérdezd miért vidít pont ez fel, mert én sem tudom, és most megint csak vidám vagyok ettől XD (megint megnézem) 

 • írta Saji | 2008. május 18-án este | Link erre a kommentre

  am miért van az hogy bejön Orgay (az még nem gond) de hogy belinkel 1 videót és siklik a téma, mint a vonat József Attilán? Nem ezért indítottam…

  Orgay: Követelem öntől az ön Top 3-ját! 

 • írta Megszunt_Felhasznalo | 2008. május 18-án este | Link erre a kommentre

  Kedves Egybegyűltek, Kedves Barátaink, Goyci, Saji! Az idő rohamos múlásával szembenézve azt kell megállapítanunk, hogy temetkezési vállalkozonak lenni igen lukratív biznice!

  Ugyfeleket kell szereni na, most mit csináljak???

   

  Ha igazán félelmetes dolgokat akartok látni ami még a témabol se esik ki (nagyon) akkor meg kell néznetek David Firth "Salads Finger" epizodjait. 8 rész keszult eddig hát mit ne mondjak, igy nem mondok semmit. Az elsöt belinkeltem a többit megtaláljátok. David Firth igen érdekes egyén ne itéljétek el a rajzai miatt, sok hasonlo animácioját s a Salads Fingers részeket megtaláljátok a http://www.fat-pie.com oldalon.   Extra bonusz tráck.

   

  A Top hármam a következö képpen nez ki (és ide most Miayazakikat nem sorolok mert termeszetesen azok is ide tartoznak.)

  Neon Genesis Evangelion

  Naruto

  Ghost in the shell

  Mushi Shi (nem találtam angolul de ti ugyesek vagytok!)

  Fullmetal Alchemist 

  Akira

  Silver Fang 

   

  Hirtelen hirtelen ennyi. De nem mondom hogy melyik az elsö második stb mert a vallásom tiltja azt a féle besorolást.

   

  Ja és  (Abszolut kedvence)

   

   

 • írta Megszunt_Felhasznalo | 2008. május 18-án este | Link erre a kommentre

  Ui: Mushi Shi -t véletlenul lenyelte egy Totoro!

   

 • írta Megszunt_Felhasznalo | 2008. május 18-án este | Link erre a kommentre

  U(i)2: Saji nem is tudtam hogy lány vagy!

 • írta goyci | 2008. május 19-én hajnalban | Link erre a kommentre

  Orgay, tudod ki klikkel ezek után valaha még egyszera te linkelésedre….

 • írta kisterror | 2008. május 19-én délután | Link erre a kommentre

  Öszintén szólva én nem vagyok oda ezekért az animékért de ez az Elfen Lied nagyon bejön…. Mindig megnevettet. xD

 • írta Saji | 2008. május 19-én délután | Link erre a kommentre

  Orgay: fiú vagyok, nem lány, de akkor sincs esélyed :P és ha megilyedésemből állítod, kurva sok ember ilyedős, még a fiúk is, még a heterók is, mint jómagam! tessék,  nézd meg eztet! gondolom heteró, és fiú, bár fiatalabb nálam szemmel láthatóan, de akkor sem ilyen reakció váltódik ki belőlem mint a gyerekből, hanem nálam, felkiáltások pl "a kurva anyád" "azta rohadt élet" és "nah bazd meg" szoktak elhangzani, és nem szoktam magam alá szarni, pisilni…

  összegezve, attól még hogy megilyedek az ilyen videóktól, attól még fiú vagyok, és ezzel kurvára nem vagyok egyedül.

  kisterror: te mit kapsz? szal nevetsz rajta? te mit kapsz? 

 • írta Saji | 2008. május 19-én délután | Link erre a kommentre

  UI.: a fiút a videóban kurvára tudom sajnálni, szal rogadtul kiherélném a kamerást, és aki ezt feltette netre (remélem, ahogy felnő a gyerek, megteszi ezt helyettem).

 • írta Saji | 2008. május 19-én délután | Link erre a kommentre

  *rohadtul

 • írta Saji | 2008. május 19-én délután | Link erre a kommentre

  nah EZ ami igazán megröhögtet! :D

 • írta Megszunt_Felhasznalo | 2008. május 19-én délután | Link erre a kommentre

  :D Nem nem, Saji en csak abbol következtettem amit irtal:

   "am ezt nézd meg trb, ebből az animéből nyúltam a nevemet (Saji) mert a főszereplő hasonlít rám ^^  ez az OP-ja -> EZTET"

   

 • írta kisterror | 2008. május 19-én délután | Link erre a kommentre

  Mért mit csináljak, sírjak? Max a készítők elmeállapotán. :)

 • írta robby | 2008. május 19-én este | Link erre a kommentre

  itt a tavasz..szerelem szaga száll a levegőben :D

 • írta trb | 2008. május 19-én este | Link erre a kommentre

  Nemakarok beleszólni, de azzal, hogy válaszolsz neki beszélgetést kezdeménbyezel.Amivel megint távolabb vagy az eredeti témától.

  (és igen beleszóltam pedig nem akartam 8) )

 • írta Saji | 2008. május 19-én este | Link erre a kommentre

  trb: igazad van… ezt a szígyent…

  robby: itt a tavasz.. dagad a faszt

  kisterror: nem nem, itt az érzelmek amik kiváltódnak az animében, az a fontos! és sztem inkább szomorú mint röhejes, mindenki más, de te nem, tudjuk…

  Orgay: Saji, azaz a főszereplő, FIÚ!!!!!!! és !    am meg trb véleményén vagyok szal megszakítom az imént folytatott beszélgetésünket ERRőL a témáról és pont 

 • írta Saji | 2008. május 19-én este | Link erre a kommentre


  Higurashi no Naku Koro ni

  (Amikor a kabócák sírnak)

  Maehara Keiichi nemrég érkezett az eldugott kis falucskába, Hinamizawa-ba. A meglehetősen aprócska iskolában gyorsan összebarátkozik a vele egykorú és kicsit fiatalabb diákokkal is, akik: Rena – egy nagyon aranyos, állandóan pironkodó lány; Mion – egy belevaló, laza csaj; Shion – Mion ikertestvére, ő talán egy kicsit komolyabb nővérénél; Rika – kedves, kötelességtudó kislány; Satoko – Rika legjobb barátnője, akinek rendesen fel van vágva a nyelve.

  Ezek után gondolhatnánk, hogy ez ismét egy sulis anime, ahol a lányok és főhősünk mindennapjait izgulhatjuk és nevethetjük végig… Viszont ez nem teljesen igaz.
  Keiichi időközben tudomást szerez a majdnem megvalósult duzzasztógátról, és a különös balesetekről az építkezés területén. De amikor bármelyik lányt kérdezi erről, falba ütközik. Tagadnak mindent, viszont a szeméttelepen talált újságcikk éppen ezekről a balesetekről ír… Ráadásul a falusiak Oyashiro sama (a hely Istene) átkáról suttognak. Vajon mi az igazság? Tényleg elhallgatnak valamit a lányok? A rejtély megoldása Keiicire vár.

  Így kezdődik az első fejezet… Igen, jól olvastátok. Az anime fejezetekre van bontva, hiszen egy krimi – nyomozós – horror játékból készült. A különböző ’chapterek’ a játék lehetséges befejezései, s a szereplők más helyzetekben való bemutatását jelentik. Azonban ezek nem függetlenek egymástól, hiszen mindig kiderül valami új információ, ami kapcsolatban van az előző résszel, esetleg egy fontos történeti elem jut el a nézőhöz, vagy egy karakter hátterére derül fény.

  A grafika nagyon jó, a színek élénkek; néhol viszont tompák, szürkék, pont a horror hangulat fokozásának érdekében. A szereplők jól ki vannak dolgozva, szépek az animációk. Itt említeném meg a számomra legérdekesebb motívumot az animében. A szereplők ábrázolásának kettőségét. Hol aranyosak, hétköznapiak, máskor félelmet keltőek, rémisztőek. Talán ezért is megrázóak néha a velük történő események, hiszen amikor megszeretjük az adott karaktert, utána hidegzuhanyként ér minket a belőle előtörő kissé elmebeteg, gonosz én. Így a kedves, aranyos, mosolygós lány egyszerre átlagos diák, és egy félőrült gyilkos.

  A zene nagyon tetszett, illik a sorozathoz, remek hangulatot tud teremteni. Az opening nekem az egyik kedvencem lett, de az ending is szép. Egy szó mint száz: kiváló darab. Aki szereti a krimis hangulatú, kissé horror beütéssel rendelkező animéket, s nem riad vissza az erőszakosabb jelenetektől, vértől, az nyugodtan vágjon bele, nem fogja megbánni. Korhatárból talán a 18-as karikát választanám, talán nem túlzok nagyon. Nem annyira kemény, de nem való fiatalabbaknak. A kezdő animéseknek sem ajánlom, de aki már látott pár komolyabb darabot, ne habozzon, nézze meg.

 • írta Saji | 2008. május 19-én este | Link erre a kommentre

  Ui: Forrás: Anime Addicts

   Orgay: ha már úgy is ilyesztegetős téma, és te ezt szereted észrevételem szerint, akkor ezt meg kell nézned, mint ahogy az anime leírása is ajánlja, és én is. Mellesleg ez Anime Horror, és 2006-os szal nem gyenge grafikával. Igaz kis pöcsök/pinák játszanak benne, de jól játszák a szerepüket. Nekem igen csak bejött ilyen téren ;)

 • írta Saji | 2008. május 19-én este | Link erre a kommentre
 • írta NqM | 2008. május 19-én este | Link erre a kommentre

  Orgay, nem rossz logika, csak kár, hogy abban a rajzfimben két, azaz kettő, főszereplő van…

 • írta vanraja | 2008. május 19-én este | Link erre a kommentre

  A legjobb és egyben legelborúltabb a Serial Experiments Lain,

  legjobb és legfrankóbb utópia a vodka, más értelemben a Battle Angel Alita

  (Manga > Anime)

   

  és laszt bát not liszt az összes Ghibli Studio Remeke élen Hayao Miyazakival :D

   

  na ezek az istenek! 

   

   

  u.i: elnézést a sok anglofil linkért, de több info van mint magyarul…

 • írta Saji | 2008. május 21-én délután | Link erre a kommentre

  Orgay: meghaltál? (biztos halálra rémült a honlaptól amit küldtem neki)

 • írta Megszunt_Felhasznalo | 2008. május 22-én délelőtt | Link erre a kommentre

  Itt vagyok csak varom hogy mi a velemenyetek a salads fingersröl meg a top 3 listámrol.

 • írta Saji | 2008. május 22-én délután | Link erre a kommentre

  végig néztem, bár 25%-át értettem a szövegnek mivel gyors volt a kiírások és érthetetlenül beszélt a fószer de így megállapítva összességében:

  nagyon pihent agynak kell lennie valakinek hogy egy ilyet össze hozzon, szal sok szabadideje volt, nagyon is sok.

  Nem mondom hogy Depressziós, csak nagyon szeretne egy horror sorozatot, csak nincs rá cash, és így animáció formájában próbálkozik, de végül is jól. 

 • írta Saji | 2008. május 22-én délután | Link erre a kommentre

  jah és a top3-maidról: néhányat ismerek, pl Naruto, Ghost in the Shell de pl a Naruto-t azé nem néztem meg mert vagy 250 részes és nincs időm rá, bár a GITS az kurva jó :)

   neked különösen ajánlom Orgay a fentébb elemzett animét a "Higurashi no Naku Koro ni"-, nézd meg feltétlenül, és talán még a top3-adban is benne lehet :)

 • írta kisterror | 2008. május 22-én délután | Link erre a kommentre

  LOL. Hát nem aranyos? :D 

 • írta NqM | 2008. május 22-én este | Link erre a kommentre

  Óóó…

 • írta Megszunt_Felhasznalo | 2008. május 23-án délután | Link erre a kommentre

  Megnezem de te is a Mushi Shi -t !!!

  Salads fingers igen hát elég depressiv….

 • írta kisterror | 2008. május 23-án délután | Link erre a kommentre

  Egy kérdés: hogy a jó égbe kell a feliratot alárakni? :S