A Kiválasztott – Ki lesz Kamu Geller utódja?

A Kiválasztott című műsort bizonyára mindenki ismeri. Itt pár "mentalista" kűzd azért, hogy közülük egy Uri Geller utódja lehessen. Viszont a nagy igazság az, hogy ez az egész egy kibaszott nagy átverés. Szeretnék bemutatni pár videót amely leleplezi az egészet.

Előszőr is kezdjük ott, hogy elég érdekes az, hogy minden országban ugyanazokat a trükköket adják elő. Ami ennél is érdekesebb, hogy az interneten a műsor ideje alatt már kivolt írva, hogy ki esett ki.

 

Nah első videó. Itt azt láthatjuk, hogy Uri Geller az "erejével" megmozdít egy iránytűt. Ezt is előadta minden országban és mindenhol ugyanazzal a trükkel csinálta. Hogyan? Természetesen míg senki sem figyelt oda gyorsan feltolt egy mágnest a pici ujjára. A kamerának köszönhetően ez is megvan örökítve:

http://ca.youtube.com/watch?v=BJSxsbToLeE&feature=related

 

A második videó nem egészen leleplezés de érdekes. Somogyi Zolibá a Kiválasztott műsorvezetője hazudik. A téma a 11-es szám mint misztikus szám és elmondja, hogy nagyon érdekes az is, hogy a nagy Uri Geller plakát is pont 11 részből áll. Ami kamu mer bárki ellenőrizheti élőben, hogy csak 10 részes.

http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=373647 

 

A harmadik és egyben az utolsó videó amit szeretnék bemutatni arról szól, hogy James Randi leleplezi Uri kulcs és kanálhajlító trükkjét valamint arra is fény derül, hogy hogyan találja ki, hogy a vele szemben ülő ember mit is rajzol. A videó végén pedig egy kis kibelezős show ismegtekinthető :D

 

Egyébként James Randi "üldőzőbe vette" Uri Gellert és könyvet is írt melyben leleplezi a csalásait. Hosszú karriert futott be mint hivatásos bűvész és bilincstörő művész, és híres arról hogy leleplezi a kamu parafenoménokat.

Forrás: Illusion Depo, (http://www.illusiondepo.com/) ahol még sok érdekesség van ebben a témában.

53 komment A kommenteket és trackbackeket lezártuk.

  • írta Megszunt_Felhasznalo | 2008. május 12-én délután | Link erre a kommentre

    Ezt bárki tudja látni ja és most látom hogy azon a leiráson amit belinkeltél is ezt irjak, dehat ez termeszetes mindenkinek aki emlékszik még legalább az altalános iskolás kemiaorákra! Olyan hulyenek neznek mindenkit nem igaz!

  • írta Saji | 2008. május 14-én este | Link erre a kommentre

    Evidens.

  • írta orsolya | 2010. március 6-án délelőtt | Link erre a kommentre

    szupi de jo nekem tecik ez nagyom !!!!!! en is probaltam de nem sikerult